От деловодството на Народното събрание изпратиха информация къде и кога е направен PCR тестът на председателя на парламента Никола Минчев. Той е изследван след посещение на лекуващия го лекар от болница „Лозенец“. Информацията идва след многжество запитвания относно достоверността на теста. Припомняме, че бившият здравен министър също повдигна няколко въпроса след карантинирането на политици, присъствали на КСНС, където е бил и Никола Минчев преди да даде положителна проба. 

Ангелов: Кой лекар валидира посред нощ теста на Никола МинчевБившият здравен министър повдигна няколко въпроса, които досега остават неизвестни

Минчев е направил антигенен тест с положителен резултат, след което е направил и бърз PCR тест с резултат до два часа, който по-късно е показал също положителен резултат.

„Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София”, посочват още от НС.

Минчев с още информация и снимка за теста си след силните критики за достоверността муНякои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация, коментира той

От парламента уточняват, че като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19.

„Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС. Г-н Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото”, гласи още информацията.