Новопоставени люлки в парк в район „Северен” притесняват родители. Според живеещите въпросните съоръжения не са достатъчно здрави и ги определят като опасни. Става въпрос за люлки, които са били поставени преди седмици в парк „Иван Рилски” в района.

По думите на читателите ни карабинерите, които държат въжето на люлките не изглеждат достатъчно здрави, като добавят, че не са никак нови, а дори напротив – стари и износени.

„Според нас карабинерите са износени и трябва да има нещо гумено, за да не се износва още повече. Има родители, които са подали вече няколко сигнала до ОП „Градини и паркове”, за да бъде извършена проверка на място и да се прецени дали да се предприемат необходимите действия, но такива до този момент няма. Формата на люлките също е странна, за една седмица шест деца паднаха и си удариха главите сериозно”, споделят родителите.

Хората добавят, че за щастие не се е стигало до по-сериозен инцидент, но според тях това е въпрос на време.

Медията ни предаде сигнала до директора на ОП „Градини и паркове” Антон Георгиев, който заяви, че ще извърши проверка на място и при нужда ще бъдат предприети необходимите действия.