Малко дете е видяно да краде в Пловдив. За това сигнализира собственик на лек автомобил. Действието се е разиграло в началото на месеца в район „Южен“, пише glasnews.bg. Момиченцето, което се предполага, че е на около 12 години, е заснето от камера за видеонаблюдение да краде капачки на вентили от паркирана кола в двор. Вижда се как детето слиза от колелото си и директно се насочва към целта си.

Ето какво сподели потърпевшият:

„Здравейте. Видеото е от 02.09.24 в 18.34 ч вечерта. Ясно се вижда, как момиче на възраст около 12 г. влиза в двора на кооперацията, сваля 3 от капачките на вентилите ми, опитва се да откърти емблемата от багажника, сваля и 4тата капачка и изчезва. Огледа се по терасите на влизане и излизане, но не видя камерата. Хора вървят до нея, но това не и пречи изобщо. Предполагам, че цветът ѝ е харесал, защото бяха брандирани, червени, фрезовани, алуминиеви капачки. Случката се развива в района на Ноте ди Вино и Хаджията Груев в Кичука. Интересното е, че по всичко личи, че работата е набелязана предварително, защото не оглежда стоката, а действа директно.

Получих информация къде живее детето и реших, ако я видя, да я накарам да звънне на родителите си и да говоря с тях. Обикалях квартала безуспешно, а се оказа и че не живее там, където ми беше казано, реших да спра упражнението и да покажа случката, защото не искам пак да дойде и да демонтира следващите капачки, а и не се знае още какво ще си хареса. Предходния ден съсед я е видял от терасата, че сваля капачките от Рено, паркирано на улицата, викнал и тя избягала. Не си търся парите или капачките, или каквото и да било. Надявам се родителите да стигнат до това видео и просто да вземат мерки да не се повтаря.

Поздрави на всички.“

Вълна от възмущение в коментарите на мъжа. Някои допуснаха, че това може да е поредното безумно ТикТок предизвикателство на подрастващите.

„Боже мой, и това е дете на 12 години! Тя на 15 години сигурно ще задигне колата направо. Срам за родителите!“

„Не е приятно, може да имат предизвикателство в ТикТок. Оттам тръгват подобни действия.“

„Все едно, че някой го е накарал това дете да направи това. Така ми изглежда на мен. А и като че ли му е казано как да отвие капачките и какво да направи.“

„Родителите едва ли ще вземат мерки, ако видят. Щом са допуснали да се стигне до там детето им да краде така хладнокръвно, значи пропуските във възпитанието им са огромни. Такива неща се лекуват със солена глоба за родителите и обществено полезен труд за хлапето.“