Намеренията на кмета Здравко Димитров да премести администрацията на Община Пловдив към този момент са сложени във фризера. Поради кризата и приоритетните обекти на екипа на Зико , средства за начинанието на могат да се намерят.

 „За съжаление, проблемът си остава, но и нямаме възможност на този етап, да отделим пари за нова сграда на община.Има вариант да намерим терен, който да го дадем на обезщетение, но към момента не е работено в тази посока или да се търси имот. Има други приоритети в момента - детски градини, училища, както и инфраструктурни проекти”, каза кметът. Той допълни, че Пловдив от ден на ден все повече се населва с хора, които търсят бъдещето си в Пловдив.
„Ако Пловдив е изчислен за 300 000 -400 000 души, то в момента са повече от 500 000 души, или поне толкова стават с работещите тук и ползват услугите – образование, здравеопазване и други”, каза кметът.

В началото на миналата година кметът заяви, че  проблемът с администрацията трябва да се реши.  

„Трябва да намерим нов терен за самата Община Пловдив. Елате да  видите в какви условия работят служителите в администрацията. Четири секретарки са в едно помещение, зам.-кметовете са стая до стая. Служители тичат от Партийния дом до Общината с папките…. Трябва да преместим Община Пловдив от това здание, в което са умирали хора”, каза Зико през януари 2020 година.

Тогава имаше идея да се построи нова сграда на Община Пловдив, където да бъдат разположени службите от „Стефан Стамболов” 1 и Партийния дом на едно място. Концепцията тогава бе старата сграда да се превърне в музей с представителна част – заседателната зала и кабинета на кмета.