Нов електромобил от днес работи като специализиран автомобил на ОП „Паркиране и репатриране“. Той е предоставен на екипа, който поставя и демонтира скоби на неправилно паркираните коли в „синя зона“.

„Електромобилът  е изключително екологичен, с нулеви емисии на въглероден диоксид и всякакви други вредни газове и вещества. Особено подходящ е за работата на „Паркиране и репатриране“, тъй като служителите на предприятието са в непрестанно движение предимно в центъра на града“, коментира зам.-кметът Златин Велев.  

Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов не скри радостта си от новата придобивка, която заменя досегашния стар автомобил с двигател с вътрешно горене. Според него освен екологичен, електромобилът е с минимален шум и много удобен за шофиране, идеален е за градски цели и специфичната работа на екипа, който го ползва. При градски режим преминава около 120 километра с едно зареждане на батерията. Предприятието разполага със система за зареждане на собствен паркинг.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg