Три месеца условна присъда отнесе пловдичанин, пребил охрана в магазин за плод и зеленчук в центъра на града. Причината за побоя било ощипване на съпругата на нападателя от въпросния служител на търговския обет.

Екшънът се разиграл в края на миналата година. Пловдивчанка посетила магазин за плод и зеленчук в централната част на Пловдив. Дамата решила да си подбере ябълки и започнала да рови в кашона, както разместила другите касетки в магазина. До жената се приближил служител, който отговарял за подредбата на стока и за охраната на обекта. Той обяснил на клиентката, че подобни действие са забранени. Клиент и служител влезнали в пререкание, като последния ощипал жената за рамото. Възмутена дамата поискала да говори с управителя.

Пред магазина клиентката била отново уведомена от супервайзъра, че практика на магазина е клиентъг да избира само от най – горе изложената стока, без да се местят кашони с друга такава.

В същото време охранителят бил пред търговския обект, седнал на стол.

Жената платила покупките си и си тръгнала. Разстроена от постъпката на служителите, пловдивчанката разказала всичко на мъжа си. Ядосан съпругът се върнал в магазина и поискал сметка от охранителя, защо е пипал жена му, но отговор не последвал. Това разярило още повече съпруга. Той забил шут в крака на седналия охранител. Служителят паднал, а когато се опитал да се изправи, нападателят го сграбчил за якето и го метнал на желязна маса. След това започнал да го удря в лицето и тялото.

Клиентите и управителката на магазина се намесили в скандала и разтървали двамата мъже. Била повикана и полиция.

Натупаният охранител потърсил и лекарска помощ. Медиците са констатирали, че два от пръстите на ръката му били счупени.  Служителят бил гипсиран и 60 дни не можел да ходи на работа.

Година по-късно нападателят получи наказанието си. През изминалата седмица мъжът се изправил пред Районен съд – Пловдив. По време на заседанието са били разпитани множество свидетели, сред които жертвата, управата на магазина и съпругата на нападателя. Изготвена е била съдебномедицинска експертиза, в която е описано, че на пребития мъж е нанесена средна телесна повреда изразяваща се в счупване на пръстите, което е довело до болка и страдание и  временна нетрудоспособност.

Пред магистратите обвиняемият не се признава за виновен. Той отрекъл да е удрял охранителя. Подобна версия е изложила и съпругата му, но твърденията им не са били зачетени. Всички останали свидетели и видео запис от камерите доказват обратното, а именно, че агресивният мъж е нападнал служителя на магазина.

В крайна сметка съдът  го наказа с условна присъда – 3 месеца с 3 години изпитателен срок.