Големият пожар в землището на село Царацово е локализиран, предава репортер на TrafficNews. Над 10 екипа на пожарната продължават да се борят с огнената стихия, която е погълнала цялото предприятие за преработка на отпадъци „Анес 96“.

В него освен пластмасови отпадъци и излезли от употреба масла, има и дизелова колонка, като прогнозното количество дизел е 10 тона. Огънят, който се бе прехвърлил в съседната фирма, е овладян.

Наш репортер научи, че преди месец е имало проверки на обекта, като от предприятието са били изрядни и не са констатирани нередности.

Двама пожарникари са пострадали и са откарани с линейка. Единият от тях е със счупен крак, като по първоначална информация състоянието им не е тежко.

Въпреки че няма опасност за населението и къщите, много хора са се изнесли от Царацово. Други пък не могат да стигнат до къщите си, тъй като пътят към тях минава край предприятието. Движението в района все още е ограничено.

На място има мобилна станция на РИСОВ, която към момента не отчитат замърсяване на въздуха. Заради мощната конвекция димът се вдига високо в посока Пазарджик. Цяла нощ екипите на екоинспекцията ще измерват състоянието на атмосферния въздух.

Районът около пожара е отцепен от полицейски автопатрули, които ще останат там и през нощта. До пълното приключване на гасителните действия на противопожарните екипи е спряно движението на МПС. Очаква се утре да бъде извършен оглед за изясняване на причините за запалването и размера на материалните щети.

ОД на МВР – Пловдив са образували досъдебно производство за пожара, като след като бъде изгасен ще се разследват причините за възникването му.

На място са областният управител Християна Янчева, зам.-директорът на ОД на МВР - Пловдив Димитър Събчев и зам.-кметът по екология Иван Стоянов.

Очаквайте подробности! 

Разраства се пожарът край Пловдив - гори склад за съхранение и преработка на пластмасиВсе още не са ясни причините за възникването на инцидента

Близки кадри от пожара в "Анес 96" край Пловдив! Огънят погълна предприятието ВИДЕОНяма опасност за населението в близките населени места, съобщават от пожарната