Кошмарните задръствания не подминаха и днешния ден в Пловдив. В последните години трафикът в града нараства значително, предизвиквайки затруднения както за шофьорите, така и за пешеходците. Жителите на Пловдив ежедневно се сблъскват с непрекъснати опашки от автомобили, бавно придвижване и големи закъснения.

Репортер на TrafficNews изчисли колко време отнема преминаването по една от най-натоварените точки в града. Става въпрос за маршрута от бул. „Христо Ботев” в района на Коматевско шосе, малко преди ЖП моста – до Медицинския университет.

Това разстояние е дълго близо километър и при нормален трафик преминаването през него би отнело около минута и половина. Заради кошмарните задръствания обаче, почти всяка сутрин това отнема близо 7 минути.

Като една от основните причини, които допринасят за проблемите с трафика пловдивчани посочват ремонтите на ключови пътни артерии в града. Затварянето на основни булеварди и улици често води до пренасочване на движението през други участъци, които не могат да поемат толкова много трафик.

Пример за това са ремонтите на Бетонния мост, на бул. „Александър Стамболийски” и други пътни артерии, които са затворени за ремонтни дейности.

Много пловдивчани са на мнение, че ако общественият транспорт в Пловдив е на по-високо нито – то това би редуцирало огромния поток от автомобили. Нередовните графици обаче карат много хора да се отказват от използването на обществен транспорт и да заложат на собствен такъв.

Видео: