Пешеходна пасарелка, която да свързва ритейл парка със зала Колодрума, ще бъде изградена до няколко месеца. Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и строителство на пешеходен надлез  над бул. „Менделеев”.  Тя е на стойност от близо 200 000 лева с ДДС. 

Почти ежедневно през булеварда в този зона минават пешеходци, а при събития в спортната зала цели групи хора бягат по него, за да спестят някой друг метър.  До този момент като по чудно не е ставал фатален инцидент във въпросния участък.  Паркингът на Колодрума често не стига и мнозина са принудени да спират на паркинга в търговския център отсреща.

В бюджета са заложени общо 1 млн. лева за изграждането на три пасарелки на възлови места в Пловдив.  Идеята е да се изградят три експериментални съоръжения, които ще покажат дали те са ефективни и се ползват от хората.

Други две съоръжения ще сменят подлезите на булевард „Княгиня Мария Луиза”. Там съоръженията не се използват от пешеходците. Хората преминават през натоварения булевард. В съоръженията често се навъртат бездомници, наркозависими и бездомни кучета. Подлезите често са и обект на вандалски прояви.