Бившият кмет на Пловдив д-р Иван Чомаков вероятно е решил да се върне и да живее под тепетата, след като от години обитава къща в село Белащица. Ексградоначалникът ще строи къща, не къде да е, а в сърцето на Пловдив -  арткварталът „Капана”.

Чомаков притежава малък имот от 32 кв.м. в съседство на сцената на „Ядрото”. Той се намира в зона,където има 8 парцелирани по равно имоти.  Половината от терена му е наследство, а останалите идеални части е придобил през 2022 година.

Парцелът е празен, като в съседство има нова къща, която също е направена върху имот от 32 кв.м. TrafficNews научи, че д-р Чомаков е възложил проекта на бившия си главен архитект – Емилия Божкова. Те вече са внесли искане за ПУП на имота, а любопитна подробност е, че той ще бъде процедиран от арх. Константин Божков, който е шеф на отдела по Устройство на територията и син на арх. Божкова.  Имотът позволява вдигането на триетажна къща.

На метри от имота живее друг известен бивш пловдивски управленец – Димитър Кацарски. Вицето по строителство в предходните два мандата построи 4-етажна къща още докато бе в управлението на града.

Парцелът на Иван Чомаков се намира между пицарията и последната къща от изток преди Ядрото

Къщата на Димитър Кацарски