Какво не знаем за "най-добрите приятели на всяко момиче" - диамантите  и изящните бижута, които се изработват от тях? В поредицата ни „Диаманти и бижута” ще ви разкажем повече за тях, как да инвестирате в диаманти, как да изберете съвършения годежен пръстен, кои са най-търсените скъпоценни камъни и още много други интересни подробности от света на ювелирното изкуство.

Диамантът е тема, която вълнува хората от древни времена. Това е минералът с най-висока твърдост в природата, най-лекото и същевременно най-скъпото вещество, олицетворение на вечната любов.

Не случайно 60-тата годишнина от брака се отбелязва като диамантена, а предложението за женитба е неизменно свързано с диамантен пръстен. 

Диамантът е полиморфна модификация на въглерод с кристална структура. В повечето случаи, съдържаща чужди примеси от различни елементи. Той притежава неповторими оптични и физични свойства и качества, които остават ненадминати от нито един друг минерал. Той е най-твърдото естествено природно вещество, най-добрия проводник на топлина, има най-висока точка на топене и най-голям показател на пречупване на светлина. Което от своя страна определя всеки диамант като уникален сам по себе си – създаден от времето, мястото и въздействащите му промени.  И притежава собствена стойност.

Ето защо инвестицията в диаманти става все по-актуална, тъй като не съществува друга такава сравнима стойност в еквивалентен обем. Следва постоянното покачване на цената и се счита за най-стабилната, неунищожима инвестиция за последното столетие.

Ако обмисляте да направите такава стъпка и да инвестирате, то има едно място в Пловдив, където са готови да ви консултират и да ви отправят индивидуални предложения. Това е „Папазян Даймънд” - Първата диамантена борса в града. 

Важно е да знаете основните параметри, които определят цената на един диамант, когато правите тази крачка. Те са общо десет: форма, шлифовка и вид, тегло, цвят, качество /дефектност/, пропорции, симетрия, полировка, флуорисценция и общи впечатления. Като основните и най-важните от тях са форма, тегло, цвят и качество.

Форма на диаманта

Теглото се измерва в карати и колкото по-голям е той, толкова по-висока е цената му.

Цветът на диаманта е класифициран от изключително бял, безцветен до оцветен, като всяка стъпка се означава с буква, започваща с  D. Колкото по-близо до D – изключително бял се окачествява камъкът, толкова по-висока е стойността му.

Качеството на диаманта се определя и от неговата чистота, която се измерва според наличието или липсата на включения, както и тяхното разположение, отличителен белег за натуралния му произход.

Шлифовката на камъка, също е важна за определяне качеството на диаманта. От нея зависи правилната пропорция, подреждането на фасетите, които са от съществено значение за красотата на камъка, определяща степента на блясъка.

Инвестиция в диаманти

След като изброихме основните характеристики, идва ред да говорим и за покупката. Ако обмисляте да инвестирате в диаманти, то имате нужда от партньор, който да ви консултира. В Пловдив това могат да направят експертите от компанията „ Папазян Даймънд”.

Нейният управител – дипломираният и лицензиран експерт-оценител на диаманти – г-н Янко Папазян е член и дилър на Световната Диамантена Борса RapNet. Папазян Даймънд са готови да направят индивидуални предложения на всеки техен клиент, които изцяло да са съобразени с бюджета и изискванията относно избора на Инвестиционен Диамант. Дори с възможност за инкрустиране, даване на насоки за неговото съхранение и ликвидност, като гарантират високи доходи.

„Ние сме на разположение на нашите клиенти и можем да им помогнем да направят перфектния избор.  Да превърнем един специален миг в безгранична емоция или да ги посъветваме как да инвестират в бъдещето си! Изберете нас и ни се доверете, защото ние сме най-добрите!” казват експертите на „Папазян Даймънд”.

Топ локациите на търговските обекти на „Папазян Даймънд” - гр. Пловдив, ул. Златю Бояджиев 1 (срещу централния вход на Новотел Пловдив) и на ул. "Константин Иречек" 11, ги правят лесно достъпни за всеки клиент. Може да се свържете с тях и на телефоните за контакти:

Борса: (359) 876 008 000

Магазин: (359) 896 607 044

Оценител: (359) 896 736 922

e-mail: shop@brutal.diamonds; Instagram: Brutal Jewelry