Соченият за подбудител на палежа на джипа на директора на пловдивския затвор - Илиян Сарийски – Жабата, вече не е арестант. Той е излязъл от затвора преди дни, научи TrafficNews.bg

Припомняме, че Сарийски, Александър Господинов – Доктора и Цветелин Кюркчиев - Тъпото бяха арестувани в началото на декември по подозрение, че са запали джипа на началника на пловдивския затвор Божил Иванов. 

Тримата бяха обвинени и за палежа на коменданта на затвора Стефан Николов.

Жабата и Доктора имаха обвинения като подбудители, а Кюркчиев - като извършител на палежите. Последният бе с наложена мярка „домашен арест”, а Жабата и Доктора със „задържане под стража”.

Близо четири месеца по-късно Илиян Сарийски вече не е част от затворниците, но Доктора все още е на топло. Излизането на Жабата е само дни след като, мъжът който го натопи-Цецо Батмана бе пребит. Той бе в отпуск от Пловдивския затвор по семейни причини, когато беше издебнат и нападнат от трима мъже пред дома си. Вследствие на мелето, той бе приет в болница със счупен нос, фрактури на горните крайници и други травми.

Цветан Господинов-Батмана и Илиян Сарийски се познавали преди Батмана да влезе в затвора. През времето докато са били приятели, Цецо е живял с момиче на име Малина в Тракия.

След като обаче Батмана е прибран зад решетките, Жабата често навестявал самотното момиче. Грижел се за нея, както и за 13-годишната й дъщеря. Това обаче не се понравило на Батмана и на 1-ви декември пред съдия разказал, че Жабата, Тъпото и Доктора са се срещали, за да организират палежа.