Всеки един от нас е наясно, че в момента целият град се е превърнал в зверска тапа, а причината са хилядите ремонтни дейности и напливът на автомобили от региона и не само.

Положението обаче се усложнява допълнително от нахални шофьори, които паркират, където и както си поискат и превземат ленти на пътното платно, като по този начин ограничават всички останали водачи да се "тъпчат" един в друг и да се придвижват както могат. 

Такъв е случая на бул. "Васил Априлов" около "Гироленд", където в дясната лента всеки ден, по всяко време могат да бъдат забелязани куп паркирани автомобили на пловдивчани, решили да похапнат от гръцкия деликатес. 

Въпреки регулярните акции своеволията на шофьорите не спират, а солените глоби явно да не ги плашат. Какво от това, че ще се бръкнат с 50 лева, важното е корема да е пълен. 

Някои водачи обаче гледат да минат "тънкана" и търсят други варианти, ако не искат да намерят колата си "украсена". Едни оставят "придружители" в автомобилите си, докато си купят храна, други интервално се показват от заведението, за да "хвърлят по едно око", а трети си мислят, че могат да гарантират престоя си, като пуснат аварийни светлини. Има дори и такива, които въпреки, че вече са обслужени, прекарват още около 15-тина минути, хапвайки като стража до колата си. 

Спомняте си, че още като преряза лентата на реконструирания булевард, кметът Тотев заяви, че няма да позволи улицата да се превърне в паркинг и ще бъде забранено да се паркира на булеварда. Дори сподели идеята на Общината булевардът да се превърне в магистрална отсечка, която да отвежда колите през „Голямоконарско шосе”, оттам към АМ „Тракия”. 

Друг е въпросът, че на въпросното място човек наистина няма къде да паркира колата си. Малките улички, които са в близост, са направо изгърбени от автомобили и е истинско чудо да успееш да се вредиш там.

Снимка: I see you КАТ Пловдив