Докога ще продължава постоянното разкопаване на скоро ремонтирани участъци, пита наш читател, който ни изпрати сигнал за ситуацията в участъка между ул. „Стойчо Мошанов” и ул. „Лъджене” в Пловдив. В квартала само преди няколко месеца приключиха ремонтните дейности, финансирани с европейски средства, а към днешна дата от шест месеца не може да се приключат дейности по полагането на топлопроводи на EVN. И не само това – в случая става въпрос за дължина на участъка от около 20 метра, където движението е силно затруднено, тъй като хората са принудени да преминават по пасарелка. Освен това живущите не могат да използват гаражите си.

„Кой е ангажиран с търсенето на отговорност и трябва ли да сигнализираме на вас, за да се надяваме на щастлив край?” – пита нашият читател, подал сигнала.

За да намерим отговор на въпросите защо дейностите по полагането на топлопроводите не са били планирани и осъществени по времето, когато са се случили и ремонтните дейности с европейски пари, както и защо работата се бави толкова,  TrafficNews се свърза с Крум Косев, експерт „Комуникации” в EVN.

Той поиска подробна информация по случая и гарантира, че ще бъде проведена проверка. До този момент обаче не сме получили отговор, въпреки че ведомството имаше на разположение два дни, за да отговори.