Двама човека от Пловдивска област са починали през изминалото денонощие след усложнения от коронавирус. Те са били настанени в интензивни отделения, но състоянието им рязко се е влошило. 65 са последните случаи на COVID-19 в областта. В интензивни отделения вчера са лекувани 6 души, но след двата смъртни случая вече са четири. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който се срещна с областния управител и председател на Областния оперативен щат Дани Каназирева.

Четирима от заболелите през изминалото денонощие са медицински лица, с което общият брой на заразените здравни служители от началото на пандемията в Пловдив става 167. 74 от тях са излекувани, 52 са активните случаи. В лечебни заведения са шестима, от които двама лекари, две медицински сестри, един санитар и един от административния персонал на лечебното заведение. 46 са под карантина.

Министър Ангелов припомни, че лечебните заведения в областта, които приемат пациенти с коронавирус са 10. Осем от тях се намират в Пловдив. 110 са свободните легла за пациенти с COVID инфекция.

От началото на пандемията до момента в Пловдивска област са заболели 1950 човека. 479 са активните случаи. 141 са настанени в лечебни заведения. 367 са на домашно лечение.

"В Пловдивска област ситуацията е много добре контролирана, има изключително добра комуникация между институциите тук", коментира здравния министър.

Той отново заяви, че няма да се налагат нови мерки и ограничения. Няма да се затварят заведения и клубове.