Приключи традиционния лагер на доброволците от детските полицейски управления в област Пазарджик. През тази година той се проведе в летовището „Юндола“, а в него взеха участие 67 деца-доброволци от НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, ОУ „Христо Ботев“ гр. Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище и ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Пещера по предварително утвърдения план, както следва:

По време на едноседмичния престой доброволците проведоха различни ежедневни занимания на теми свързани с гората, излети до различни красиви местности с опитни водачи, а всяка сутрин децата имаха задължителна и много полезна физзарядка сред чистия въздух на Рила. Представител на туристическо дружество „Незабравка“ в гр. Септември г-н Евгени Попов разясни видовете маркировка в планината и сигнализация в природната среда. С учениците активно работиха горски работници от Учебно-опитното горско стопанство „Георги Аврамов“ –Юндола, експерти от Национален парк „Рила“ . Бяха представени различните видове растения и животни, които растат и обитават района на парка и горското стопанство, както и техните особености и значение. Екипи на сдружение „Планинско спасяване- Област Пазарджик“ проведоха теоретични и практически занятия на теми свързани с безопасността в природна среда, оказване на долекарска помощ на пострадали, оборудване и екипировка на планинските спасители. Доброволците с интерес проведоха практически дейности и упражнения свързани с баланс на тежък товар, спускане с въжен тролей и стрелба с лък. Заедно със планинските спасители в демонстрацията участваха и пожарникари от Противопожарния участък в Ракитово. Те запознаха децата с опасностите, които произлизат от възникването на пожари в горите, както и начините те да не бъдат допуснати.

Не бе пропусната и темата за рисковете на улицата и в училище, как да се предпазим от тях, както и борбата със зависимостите. Темите бяха засегнати от националния координатор на проекта „Детско полицейско управление“ инспектор Ваня Славчева и инспектор Велизар Димитров от отдел „Криминална полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

Лагерът приключи с тържествена вечер, на която бяха връчени награди и грамоти на всички участници.