Стремглаво изкачване на температурите до около средно 10 градуса и без минусови температури сутрин. Това се очаква да се случи до края на седмицата. 

Първи симптоми за затоплянето ще има още днес. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб до умерен и с него ще започне да се пренася по-топъл въздух. В Дунавската равнина ще продължи да духа слаб източен вятър. Облачността над много райони временно ще намалее до слънчево време, като облачно и мъгливо ще се задържи над западната част на Дунавската равнина. По-късно през деня ще започне ново увеличение на облачността над цялата страна. Ще се задържи почти без валеж. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, малко по-високи в югозападните райони и по Черноморието.

В планините ще бъде предимно слънчево, като след обяд над масивите от Югозападна България облачността ще се увеличи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, която през деня временно ще намалее. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб. Максимални температури между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък и събота затоплянето ще продължи, като по-съществено ще е в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е умерен, прогнозиран синоптиците от НИМХ-БАН. Минималните температури там ще са над нулата, а максималните ще достигат 10°-15°; в западната и централната част на Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб, а облачността - значителна, ще остава чувствително по-студено. Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, но ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. На отделни места, главно в Югозападна България, са възможни слаби превалявания от дъжд.

В неделя и понеделник вятърът ще стане от изток-югоизток и навсякъде ще се усили. В неделя на повече места ще превали, но все още предимно слабо. В понеделник има повишена вероятност валежите да са почти повсеместни и повече по количество. Ще се задържи сравнително топло и в равнинната част от страната ще вали дъжд. През нощта срещу вторник валежите ще спрат. Още в понеделник до края на деня вятърът чувствително ще отслабне