Ограничават движението по улица в центъра на Пловдив днес. Причина за това е официалното откриване на традиционния есенен фестивал „Дефиле на младото вино“. Събитието ще се състои от 13:30 до 14:30 ч.. В този часови диапазан ще бъде ограничено движението, престоят и паркирането на автомобили по ул. „Съборна“ в района на кръстовището с ул. „Митрополит Паисий“. 

Свободно преминаване ще бъде осигурено за автомобили със специален режим на движение, свързани с дейности по опазване живота и здравето на гражданите.

Организаторите на събитието са предупредени, че то трябва да се състои при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на  COVID-19.

Фестивалът е сред най-мащабните туристически събития на територията на страната. „Дефиле на младото вино” развива и популяризира винения и културно-исторически туризъм.

Тазгодишните участници ще бъдат 51, с което броят им от миналата година е пораснал. 39 са винопроизводителите, а за ансамбъла от вкусове ще се погрижат 12 производители на хранителни продукти.

Врати ще отворят кокетните възрожденски къщи на Стария град в Пловдив. Тази година към тях се присъединяват две нови локации – новореставрираната Къща „Иван Черноземски” и ресторант „Алафрангите”, с което броят има става 14.

По стара традиция Бог Дионис ще поведе посетителите към началото на Стария град. Шествието на Бога на виното започва от площада на Община пловдив в 13ч,  заедно с ансамбъл "Тракия". По време на фестивала пловдивчани ще се насладят не само на зареждащата атмосфера, но и на изцеляваща „напитка на боговете”. За тях „Дефиле на младото вино” е подготвил над 200 вида винена реколта от 2020 година.