Втори ден пожарната в Пловдив е на крак заради силния вятър и причинените от него щети. За последните 24 часа, огнеборците са реагирали на  10 повиквания за паднали клони, дървета, кабели.

Медията ни научи, че преди час на спешен телефон 112 е получен сигнал за изкоренено дърво, паднало върху кола. Инцидентът е станал на улица „Напредък” , пред Руския пазар. Колата е била спряна под дървото, като в един момент заради силните пориви на вятъра, се чул силен тътен и клонът се е стоварил върху колата.

Причинени са материални щети, за късмет няма пострадали.

От сутринта ОП „Паркове и градини” също се включиха в отработване на сигналите за паднали клони, видя репортер на TrafficNews. Bg

Вишка с работници бе позиционирана на бул. „България” , непосредствено преди кръговото на Панаира. Патрулка бе намясто за обезопасяване на района, докато служители на предприятието отстраняваше изсъхнали клони от високите дървета. Подобна бе ситуацията на улица „Петко Д. Петков” , до училище „Душо Хаджидеков”. От ОП „Паркове и градини” премахваха наклонило се дърво в близост до жилищната сграда.

Припомняме, че в понеделни огнеборците са оказали техническа помощ при 28 сигнала. 6 от тях са за паднали клони или дървета върху автомобили.

Пожарната в Пловдив накрак заради вятъра, строително скеле се стовари в центъра28 са сигналите за едно денонощие