В Пловдив днес избирателната активност ще бъде изключително ниска. Това коментират членове на секционни избирателни комисии в началото на изборния ден, пред репортер на TrafficNews. Гласуването към 9:00 часа в тракийското училище СУ „Черноризец Храбър” преминава спокойно, сравнително бързо и безпроблемно. В една от секциите по списък са зададени 601 избиратели като до 9:00 часа гласувалите са 17. От секционната комисия коментират, че миналата седмица избирателната активност в тяхната секция е била доста висока спрямо общите  резултати за Пловдив град, този път обаче те прогнозират, че ще бъде доста по-слабо.

Пловдивчани от същото училище споделиха, че гласуването става бързо и няма забавяне с машините, като те самите са предпочели този път да гласуват с тях, за да не им бъде отчетена невалидна бюлетина. Към ранните часове на днешния балотаж  все още не са се образували опашки пред секциите.

Общата избирателна активност към 9:00 часа според  „Галъп” за Пловдив е 1,1%. По-висока е във Варна и Благоевград – съответно 1,5% и 4,1%. В града под тепетата бе  закрита една секция, която се намира в болнично заведение, в което няма достатъчно пациенти. Всички останали секции под тепетата отвориха навреме, като някои дори подраниха.

 Не са регистрирани тежки криминални прояви, които да възпрепятстват гласуването. До момента няма подадени сигнали за престъпления, свързани с изборите.

Костадин Димитров: Не само посочваме проблемите, но имаме и решение за тяхКандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив гласува с хартиена бюлетина

Старибратов: Гласувах Пловдив да се управлява честно и прозрачноПловдивчани сме прословути с айляка, но моля ви- гласувайте, коментира той