През изминалото денонощие няма починали с коронавирус в Пловдивско. Петима души са били хоспитализирани, те се намират в добро състояние. Под карантина са общо 2676 лица. На домашно лечение са 1894, а излекуваните за изминалите 24 часа са 73-ма. 

В понеделник предстои да започне работа новосформираната комисия, в която влизат двама инфекционисти, пулмолог и  анестезиолог, и която ще следи за процеса на хоспитализация, лечение и дехоспитализация на болните от COVID-19.

С днешна дата на територията  на Пловдивска област има 136 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 4623. 

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 3 медицински лица от Пловдив- 1 лекар в извънболничната помощ, 1 лекар на частна практика и 1 дентален лекар . Извършва се епидемиологично проучване.

Един ученик и дете от яслена група са сред новите случаи в училищата и детските заведения:

-          СУ  „П.К.Яворов“ П-в-  ученик от 5А клас , последно посещение в училище-28.10.2020 ,  карантина на 23 деца от класа;

-          ДГ „Ралица“ Пловдив – дете от яслена група, последно посещение в детското заведение-28.10.2020, карантина на контактните деца и персонал;

Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.