Спасени са българският и турският шофьор, които бяха заклещени на кораба в Йонийско море. Това потвърди собственикът на ПИМК Илиян Филипов.

Един шофьор остава в неизвестност, като в момента се издирва. Спасените български водачи на камиони ще останат да нощуват на хотел в Корфу. Утре ще бъдат снети обяснения в полицията на водачите, които днес не са разпитани. След това те ще тръгнат за България с автобус, организиран от транспортната фирма.

Голям пожар избухна във ферибот край Корфу, евакуираха близо 290 душиВсички пътници са извозени от лодки

Цели 33 камиона на пловдивската транспортна фирма ПИМК изгоряха до основи в опожарения ферибот. Припомняме, че огненият ад обхваща кораба „Еврофери Олимпия” рано тази сутрин, докато той пътува от Гърция за Италия. 

На борда е имало 288 души, като 237 пътници и 51 души екипаж. Транспортирани са и най-малко 160 камиона на различни фирми-превозвачи, включително български. Пламъците обхващат ферибота малко след отплаване и капитанът му даде заповед за евакуация в 4,30 часа сутринта. Щетите са огромни. Тепърва ще бъдат оценявани според големината, вида на тировете, както и стоката, която се превозвали. 

Предстои разследване какво е довело до трагедията. Не е ясно колко е останало от кораба след изпепеляващия пожар.

Спасен пловдивски шофьор: На горящия ферибот има още българи, тече евакуацията имСпасените ни съграждани са добре, настанени в лагер

33 камиона на пловдивски превозвач са изпепелени във ферибота край КорфуШофьорите са спасени, откарани са на острова