Днес и утре ще бъдат асфалтирани още три улици включени във Водния проект. От фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД съобщиха, че най-късно до утре ще бъдат изцяло готови улиците „Порто Лагос“ и „Въча“, веднага след това стартира асфалтирането на „Тимок“, която трябва да е готова до края на седмицата.

„От фирмата ни дадоха график на дейностите, така както разпореди кметът Димитров при проверката на Водния проект преди месец. Изоставането е само 2 дни, и то по независещи от изпълнителя причини – метеорологичните условия не позволяваха, тъй като валеше. Категоричен съм, че при дъждовно време няма да асфалтираме, защото държим на качественото изпълнение“, заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. Той уточни, че вече се полага най-горният, износващ слой асфалт на улиците.

По повод на оплаквания на жители на квартала, публикувани в местна медия, че не се подменя тротоарната настилка по бул. „Марица-север“, зам.-кметът уточни, че рехабилитиране на тротоарната настилка не е предмет на Водния проект.

„Проектът затова се казва Воден, защото касае  подмяна на тръбопроводите и впоследствие асфалтиране на улиците, които влизат в обхвата му и настилката им е нарушена заради дейностите по подмяна на тръбите. Рехабилитиране на тротоарните настилки се прави само на местата, където са подменени тръбопроводни отклонения и тези участъци са компрометирани изцяло или частично. За цялостна подмяна на тротоари обаче няма заложени средства в проекта“, поясни Пламен Райчев.

От фирмата изпълнител казаха, че през следващата седмица започва асфалтиране и на улиците в кв. „Захарна фабрика“, които са част от Водния проект. Напълно подготвени за полагане на асфалтовия слой са „Ян Хус“, Тиса“ и „Пантелей Генов“.

До края на август, както е по график, трябва да приключат ремонтните дейности в карето между улица „Сава Муткуров“, бул. „България“, ул. „Победа““ и ул. „Сърнена гора“, обещаха от „Европейски пътища“ АД.