Агенция „Пътна инфраструктура” рестартира ремонтите по републиканската пътна мрежа в Пловдив и областта. Оттам са информирали шефовете на Областното пътно управление, че считано от днес се възобновяват строителните работи, които бяха спрени преди месеци. Това се случва, след като държавата се разбра със строителните фирми, които имат договори за текуща поддръжка.  Договорите им изтичаха юни, но от АПИ са ги индексирали до края на септември, като и сумите ще бъде завишени средно с 20%.

За територията на ОПУ – Пловдив договор има „Европейски пътища”, като се очаква до дни да стартират два ремонта, предвидени в програмата още през 2020 година. Единият от тях е Карловско шосе – от табелата на Пловдив до АМ „Тракия”, който е в изключително окаяно състояние. Другият ремонт е пътят Асеновград – Първомай.

През същия договор трябва да се възобновят и дейностите по Околовръстното на Пловдив и следващия му етап от разклона за Първенец до Пазарджишко шосе. Вероятно там ще бъде разделено на още няколко етапа. Пътят до Лилково е сред другите започнати проекти.

АПИ пусна и нови поръчки за поддръжка на републиканската пътна мрежа, но в момента те са обжалват и едва ли ще бъдат завършени преди края на лятото.

Повече за проектите в Пловдив, вижте в линка:

Хаос в АПИ! Ремонтират всички пътища в Пловдивско през договори, заклеймени от ПП, ДБ и БСПВ инвестиционната програма на Агенцията абсолютно всички ремонти за 2022-а ще минат през текущата поддръжка