Председателят на Общински съвет - Пловдив Александър Държиков изпрати поздравителен адрес по случай 1 ноември - Деня на народните будители. 

Приемете моите искрени поздравления по случай Деня на народните будители – 1-ви ноември. Ден на почит към достойните българи, съхранили българската идентичност през хилядолетната история на нашето съществуване.

Родовата ни памет е запечалата както дните на велик триумф, така и тъмните сенки на игото. Но дори и в най-тежките моменти на своето съществуване България е имала личности, които неуморно, дори поставяйки живота си в жертва, разпръскват познанието за българския род.

Макар и времето да е друго българщината и националната ни самобитност остават наша ежедневна отговорност, а настоящето само ще определи будителите сред нас.

На този ден се обръщам към всички, посветили живота си на запазване на това кътче на душевност, на самобитност – бъдете благословени и дълбок поклон пред нетленното ви дело. Не спирайте да разпръсквате познанието за българската духовност и да будите съзнанието на младите!