От пешеходни пътеки в район Централен са останали само техните очертания, а на места те са напълно изтрити. Затова сигнализира възмутен читател на TrafficNews.

Този проблем засяга кръстовището на ул. „Богомил” и ул. „Иларион Макариополски”, но такова е състоянието на маркировката и по продължението на „Богомил” от бул. „Източен” до ул. „Родопи”.

„След сигнали до Общината нищо не се промени и решихме да се обърнем към вашата медия. Притесняваме се, защото в района има училище и там има голям поток ученици, на които ежедневно им се налага да пресичат улицата. Според мен поне около училищата трябва да се подновява пътната маркировка”, коментира той.

„Чакаме да се оправи времето, за да действаме. Подписан е договор с фирма, която ще извърши подновяването на маркировката. Изчакваме да се стопли, защото има технически изисквания за такъв тип дейност – следи се за температурата на асфалта и т.н.”, заявиха от ОП "Чистота".

От там допълниха,че се очаква освежаването на маркировката да започне на пролет, но ако има дни, в които времето е хубаво екипите ще започнат подновяването на най-компрометираните участъци.