120 българи са блокирани на летище Тимишоара в Румъния повече от 12 часа! Както TrafficNews.bg съобщи, снощи самолетът от Лондон вместо да кацне в Пловдив се приземи на румънското летище.  Българите са оставени без храна, вода и подслон на минусовите температури в северната ни съседка и не получават никаква информация за това кога могат да се приберат в родината си.

Самолет от Стансед е трябвало да кацне снощи в 8 и 15 часа на пловдивското летище, но заради лошите метрологични условия това така и не е станало. Самолетът се е върнал към София, но след половин час кръжене над летището, пилотът е потеглил към Румъния. Българите са стигнали в 9 и 30 часа в Тимишоара и от тогава получават само обещания.

„Казаха ни, че ще ни настанят в  хотел и в 6 часа сутринта ще  ни осигурят самолет, за да се приберем в Пловдив. Това обаче не стана. Оказа се, че има само 10 свободни стаи и в тях настаниха само семейства, всички останали останахме на летището. Получихме ваучер от 5 евро за храна чак сутринта, до преди това не можехме дори да си купуваме, тъй като на летището не приемат паунди и левове. С нас има бременна жена в осмия месец , малки деца и възрастни хора” разказва за TrafficNews.bg  пловдивчанката Величка Божерикова, която е сред блокираните на летището.

За цялото време на летището не се е появил нито един представител на компанията „Райън еър”. Тази сутрин пред летището са пристигнали два автобуса, които да извозят пътниците.

„Шофьорите казаха, че не отговарят за безопасността на пътуването и че те не искат да шофират, а от компанията ги принуждават. Затова ние се отказахме – това са 800 км при зимни условия. Само единият автобус се напълни и потегли към България, а всички останали останахме да чакаме.

В момента термометрите в румънския град показват минус 10 градуса.

От полетна информация на летище Пловдив твърдят, че всички са настанени в хотел в Румъния и са извозени с автобуси.

Междувременно, пловдивското летище остава затворено.

140 души чакат на летището да излетят за Москва. Вчера полетът им е бил отложен заради обилния сняг,очаква се да излетят до няколко часа.

Вчера летището е отложило пет полета.