Следствен експеримент ще покаже кой е виновен за жестоката катастрофа, станала преди две години на пътя Карлово-Сопот. Вещи лица ще пресъздадат събитията от трагичния 22 септември 2018 година.

Припомняме, че 25-годишен мотоциклетист загина край Анево по време на мото събор. Младежът е пътувал с мотоциклет "Сузуки" към Сопот. Срещу него се движел автомобил "Тойота", управляван от 35-годишна жена.

Лекият автомобил е предприел ляв завой и е отнел предимството на моториста. При удара мотористът паднал на пътното платно и бил прегазен от движещ се след "Тойота"-та бус "Ивеко", управляван от 61-годишен водач.

Загиналият моторист в Пловдивско карал на една гума преди трагедията СНИМКИ

Още тогава пред репортер на TrafficNews очевидци разказаха, че рокерът карал мотора си на задна гума в посока Анево. Той искал да завие надясно в пресечката за местността Аневско кале, но водачката на тойотата му отнела предимството. 

Две години по-късно експерти ще проведат експеримент, който ще покаже кой е виновен за смъртта на 25-годишния моторист. В рамките на час пътя между Карово и Сопот ще бъде затворен, като от АПИ и МВР са създали обходни маршрути.

„От 15.30 часа до 16.30 часа ще бъде ограничено движението по път I-6 София-Бургас в участъка Сопот - Карлово поради провеждане на следствен експеримент. Обходен маршрут: с. Московец - с. Богдан - с. Каравелово - с. Климент - с. Войнягово - с. Дъбене - гр. Карлово и обратно”, се казва в официалното съобщение от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ясна е самоличността на загиналия моторист в Пловдивско СНИМКИ+ВИДЕОРокерът е бил прегазен от бус