Активни ремонти започнаха в село Брестник. Дейностите са част от ангажиментите, поети от кмета на община „Родопи” Павел Михайлов и неговия заместник Владимир Маринов.

С церемония по първа копка днес беше дадено началото на строителството на две важни за селото улици. Изцяло нова настилка ще бъде положена по улица „Антим I” . Отсечката е дълга 300 метра и за ремонат са осигурени малко над 250 хиляди лева. Освен полагане на нов  асфалта ще  бъде подменен съществуващият водопровод, ще бъде сменена и тротоарната настилка. Улицата се намира в центъра на село Брестник, но въпреки това е в изключително лошо състояние. Основен ремонт предстои и по улица „Петър Берон”. Улицата е с дължина 400 метра и за строителните дейности са осигурени 310 хиляди лева бюджетни средства.

„Започват да се случват много хубави неща в село Брестник. Не е тайна за никого, че през последните осем години тогавашното общинско ръководство беше зачеркнало селото от картата на община „Родопи”. Но аз и моят екип ще променим това  и началото вече е поставено”, каза кметът на общината Павел Михайлов при откриване на строителните дейности. На церемонията присъстваха неговите заместници Владимир Маринов и Неази Таир, кметът на село Брестник Атанас Шопов и общинските съветници Кера Тошева и Николай Гачев.

С изцяло нов асфалт вече е улица „България”, която е изключително натоварена, защото води до детската градина в селото. В момента строители работят и по подмяна на санитарните помещения в детското заведение.

В селото ще бъде изградена детска и спортна площадка, а междувременно ремонтни работи разкрасяват парка, разположен между училището и църквата в Брестник.

„Като брестничанин с болка заявявам, че пропуснахме осем години, в които нищо не се случваше в нашето село. Осем години Брестник беше забравен от всички. Важно е да оценим, че сега това се промени и усилията, които полагаме, за да се случат нещата”, каза заместник-кметът Владимир Маринов.

Жители на селото благодариха на ръководството на община „Родопи” за ремонтите, но използваха присъствието на кмета Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов,  за да попитат за околовръстния път Брестник-Куклен. Отсечката е стратегическа за Брестник, защото нейното изграждане значително ще облекчи трафика и ще намали риска от инциденти.

„Предстои възлагане на обществената поръчка за изготвяне на проект.Това е първата стъпка, след това се надавям, че ще успеем да намерим и финансиране”, обясни Михайлов.

В подкрепа на общинското ръководство за изграждане на пътя в Брестник-Куклен  има и организирана подписка.