Кучето, което прекара 10 дни на път1 Храбрино - Дедево в очакване стопаните му да си го приберат, е взето и закарано в клиника от благодетели. 

Четириногият красавец е диагностициран с дирофилария. 

"Лечението ще излезе около 600 лева, а отделно трябва да заплатим кастрацията и стационарната грижа", посочи Дияна Плачкова, която спасява кученцето от пътя. 

Тя прибрала животинката на 14 юли, след като няколко дни след публикацията на TrafficNews никой не беше прибрал кученцето, което стоеше с очакване да зърне стопаните си отново.

Безпризорно куче 10-ти ден чака стопаните си край пловдивски пътМинувачи го хранят и поят, но искат по-добро бъдеще за него

"Намерихме го легнало, не помръдваше, и веднага го закарахме на ветеринар. Кучето е около 3-4 годишно, след направените тестове излезе дирофилария. Това е паразитно заболяване, което се причинява от кръгъл червей, развиващ се в кръвоносната система на животното, предавано от комари. Кастрирахме го и започнахме терапия с "Доксациклин". След 30-дневното приемане на "Доксациклин" ще трябва да сложим "Имитицид", на който цената за флакон е 150 лв, като броят флакони на манипулация зависят от кг. на животното и се поставят 3 пъти", разказа Плачкова.

Доброволка активно помага за спасяването на кученцето като всеки ден ходи да го разхожда и да го социализира. По думите на жената животното е много наплашено. Жената проявява желание да го вземе у дома, но тя има куче и не знае дали двете животни ще се приемат.

"Дефакто нямаме сигурен осиновител или приемен дом. Ще го лекуваме и ще търсим постоянен или временен дом", посочва Плачкова. 

Тя отправи апел, който има възможност да помогне финансова за лечението на кученцето или при желание да му даде дом, да се свърже с нея - фондация Пет Пал, Дияна Плачкова - тел. 0898472287.