Млад мъж почиства и облагородява спортна площадка в центъра на Пловдив. На необичайната гледка са се натъкнали читатели на TrafficNews, които изпратиха снимки.

С чувал и лопата младият мъж се грижи за спортното съоръжение, като премахва боклуците и избуялите треви. Игрището е на ул. Марин Дринов в район Централен и е от иначе поддържаните спортни площадки в града – с осветление, пейки и част от по-голяма зона за отдих и детска площадка между ул. „Капитан Райчо“ и ул. „Марин Дринов“.

Спортното игрище непрекъснато е пълно с желаещи да играят баскетбол или други спортоже, а поставеното осветление позволява по-продължителното му използване и след залеза на слънцето.

Именно тази площадка младият мъж е избрал да поддържа в чист и спретнат вид. „Свикнали сме, някак“ междублоковите пространства и градинки да бъдат поддържани от хора от по-възрастното поколение – рядкост е да видиш някой младеж да прави това, особено доброволно“, разказват читателите.

Макар и ОП „Чистота“ и „Градини и паркове“ да се грижат за доброто състояние на района, понякога там се събират боклуци или избуяват треви, които създават неприятно усещане или пречат на спортуващите.

TrafficNews поздравява младия мъж за постъпката му, която може да служи за пример на всички. Екипът ни го приканва да се свърже с медията ни, за да разберем повече за подбудите и мотивацията му, които да разкажем!