Група младежи организираха шествие срещу омразата в центъра на Пловдив.

Чрез инициативата те показаха подкрепата си към нападнатите на 27 септември в Цар-Симеоновата градина тийнейджъри.

Тогава група младежи, наричащи себе си бултраси, тормозиха и замеряха с яйца и брашно свои връстници в Цар-Сименовата градина с мотивите, че прочистват парка от хора с различна сексуална ориентация.

Участниците се събраха пред сградата на общината, след което ще направят шествие до Цар-Симеоновата градина.

На място има засилено полицейско присъствие. Организаторите коментират, че след като са сформирали събитието, са получили подкрепата и на неправителствени организации, които се занимават с опазването на човешките права и борбата с дискриминацията.

Групата на протеста е пресрещната днес от контрапротестиращи, които издигнаха плакат “Не на прайда в България”. Кордон от полицаи стои между двете тълпи. Още няколко различни групи от гологлави момчета с отличителни знаци на ултраси и скинари обикалят Цар-Симеоновата градина, която обаче е зорко охранявана от полицаи. Младежите са с надписи с фашистки и патриотични лозунги. 

"Да бъдат каквито искат, просто не искаме да го демонстрират по такъв начин, особено в районите с деца", посочиха противниците на прайда. 

Защитниците на ЛГБТ културата пък изтъкнаха, че всеки има правото и свободата да избира същността си и да изразява различността си.