На 19.09. (събота) ще се проведе Ден на кариерата, който се организира в Plovdiv Plaza Mall по случай официалното откриване на офиса на платформата Bulgaria Wants You в Пловдив. Гост-лектори ще бъдат икономистът Владимир Каролев и експертът по човешки ресурси Георги Първанов, който ще даде полезни съвети за професионално ориентиране, а Андрей Арнаудов ще представи възможностите за кариера и живот именно в България.

Община Пловдив подкрепя тази нова за страната ни инициатива, свързана с проблема за емиграцията от България и като партньор на платформата Bulgaria Wants You кани на събитието всички, които се стремят към успешна кариера.

Събитието е с начален час 17:00 часа и е подходящо за всички студенти и млади специалисти, които се колебаят за пътя пред тях -  там ще могат да получат съвети за своята професионална реализация.

Екипът на BULGARIA WANTS YOU вече успешно комбинира в своята онлайн платформа предложения за работа с богато видео съдържание, както и подробна информация за стандарта, средата и начина на живот в различните градове в България, което вярваме, че ще даде много по-добра информираност както на българите в чужбина, така и на тези, избрали да се развиват в България. Има и видео съдържание, чрез което успели хора дават своя пример и са мотиватор за развитие.

Добрите примери на успешно развиващи се бизнеси и отрасли в страната са много и се радваме, че Пловдив е сред първите общини, включила се на старта в проекта, за да допринесем за решаването на демографския проблем в България по иновативен и нестандартен за нашите ширини начин.