"За мен мотивът за убийството на Десислава Стоянова е ясен. И причината е автомобилът, който Светослав Каменов е взел от нея и е продал. В деня на фаталния инцидент техен познат ги е закарал от Карлово до Сопот. Десислава е носела документите на автомобила в джоба си. В един момент Каменов вероятно й е казал какво се е случило с колата и тя се е ядосала. Последвал е скандал и той я е ударил" коментира апелативният прокурор Ясенка Шигарминова. Според нея първоначалната версия на Каменов, че тя е тръгнала с него, за да й помага за изпита по топография, не отговаря на истината. "Жената е искала да вземе колата си и затова е отишла с него" смята обвинителят. 

Дни преди убийството на 40-годишната Десислава Стоянова, военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада е оставила личния си автомобил за ремонт на задържания бивш рейнджър Светослав Каменов. Това разкри директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Вместо в автосервиз, Каменов решил да предаде колата в автоморга. „Документите в моргата не ги открихме, тъй като те са били в убитата и по тази причина той не е успял да получи съответната сума от моргата, където беше оставил автомобила. С оглед на това, че тя две седмици е стояла без автомобил, се предполага, че му е потърсила сметка защо автомобилът го няма и най-вероятно това е бил мотивът да възникне скандал между тях.”, обясни и шефът на МВР-Пловдив.

Макар, че до този момент Каменов се възползва от правото си да мълчи и не дава показания, обвиненията няма съмнения за авторството. В крайна сметка трупът на жената е открит благодарение на указанията, дадени от самият рейнджър. Той е разказал цялата история пред братът на бившата си жена, който е полицай, като подробно е разяснил къде е скрит трупа на Десислава и как след това той е заковал седалката с видии. Местопрестъплението отговоряло напълно на разказа на Каменов. 

На този етап той запазва мълчание, отказва коментари по темата и единствените забележки, които прави в съдебна зала, са въпроси касаещи авторството на престъплението. "Какво съм направил? Кой го казва“, заяви той пред репортер на TrafficNews.bg още на влизане в съдебната зала в Апелативен съд- Пловдив. Той посрещна въпросите на журналистите с видима ирония, изписана на лицето му, а единствените му думи към съда бяха, че иска по-лека мярка. 

Тричленият състав на Апелативен съд обаче бе единодушен и остави бившият рейндъжр зад решетките. решението на магистратите е окончателно. 

Разпитани са нови четирима свидетели, чиито показания косвено подкрепят обвинението. Разследването продължава. 

Какво се случило във фаталната вечер знае единствено самият Каменов. Какво е отключило агресията, довела до смъртта на младата жена, можем само да гадаем. Отговор на този въпрос вероятно може да даде съдебно -психиатричната експертиза, която предстои да бъде изготвена. 

Видеорепортаж на Авел Бялков: 

Психологът-контрактор Дариос Георгиев: Армията ни няма програма за интеграция на войници, преживели стресЗависимосттите са първият сигнал за дълбоко присихическо разстройство, следствие от постравматичен стрес