Бетонният мост няма да бъде затворен преди да бъдат изпълнени други две важни реконструкциите в Пловдив. Това заяви кметът Костадин Димитров.

Въпреки че нееднократно 15 юни се споменаваше като датата, на която ще бъде затварено съоръжението, това няма да се случи. Този път кметът не се нае със срок. Той заяви, че днес отива на инспекция на „Модър-Царевец“, за да види докъде са стигнали дейностите.

Трябва много ясно да се знае, че докато не бъде пуснато за движение Кукленско шосе и пробива „Модър-Царевец“, Бетонният мост няма да бъде затварян. Знаете, на пробива работят различни дружества и различни възложители. Имаме срок за пускането му, който обаче предпочитам да запазя в тайна засега. В непрестанна комуникация сме с „Парсек груп“ и „София асфалт“, като желанието ни е този обект да бъде отворен час по-скоро“, заяви градоначалникът.

Припомняме, че от проекта на ВиК за Южния обходен колектор фирмите са освободили участъка между ул. „Солонска“ и „Модър-Царевец“. В момента на място са от дружеството „София асфалт“ и полагат настилката. Понастоящем се изготвя и временна организация за пускане на участъка. В същото време то НКЖИ вече имат готовност да затворят Бетонния мост за реконструкция, която трябва да продължи не повече от 6 месеца.