Пловдивският квартал „Прослав“ периодично остава без вода, а днес в продължение на цял ден тя тотално е била спряна, сигнализираха граждани. От ВиК – Пловдив са извършвали планов ремонт от 9 сутринта, който е трябвало да приключи към 16 часа следобед.

„Вече цял ден нямаме вода, а липсата на такава се проточи дори след 16 часа. Никой от дружеството не може или не иска да каже колко още време ще отнеме. Това е поредното спиране на водата - в седмицата имаме поне 3 спирания. По този повод се подготвя колективна жалба чрез ВиК до КЕВР от живеещите в квартала“, коментираха пловдивчани, чието търпение е на ръба.

Те добавиха още, че от известно време се опитват да установят връзка с операторите на ВиК – Пловдив, но разговор така и не се е състоял.

От  TrafficNews се свързахме с главния инженер на дружеството Антон Гълъбов, който уведоми, че се касае за тежка авария, но при тях не са постъпвали сигнали за периодично спиране на водата.

Това е планово мероприятие, което е обявено в сайта ни още вчера. Искахме всичко да направим бързо, за да може най-късно до 17 часа да подадем вода. Там обаче има голям водопровод и правим две сложни връзки. Процесът се усложни по ред причини“, поясни Гълъбов.

Инженерът поясни още, че се прави всичко възможно водоподаването да бъде възстановено до 20 часа тази вечер. Той апелира гражданите да проявят търпение, тъй като реализирането на този ремонт предполага в скоро време да не се случват аварии.