Стотици мотористи се събраха в Пловдив, за да отбележат старта на мотосезона под тепетата. Точно в 12 часа рокерите ще потеглят към Бачковския манастир, като към традиционното шествие ще се включат и много хора от други градове.

Любителите на возила на две гуми в момента се събират  пред пловдивския мото клуб на булевард „България”, откъдето ще потеглят на шествие към Бачковския манастир за посрещането на първа пролет. В манастира рокерите ще запалят свещ и ще се помолят за здраве и попътен вятър. Там игуменът ще освети машините.

TrafficNews.bg ще излъчва на живо шествието във фейсбук страницата на сайта.

Заради шествието от 11.30 ч. до 12.30 ч. при необходимост в Пловдив ще бъде спряно движението по улица ”Дилянка”. 

След потегляне на мотошествието се очакват временни ограничения и промени в организацията на движението в града по бул.”България”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, бул.”Найчо Цанов”, Асеновградско шосе. 

През деня са възможни и затруднения по направлението: Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир. 

Тази година всички мотористи ще се обединят около една кауза.  Преди да тръгнат от Пловдив към Бачковския манастир, рокерите ще получат над 600 сърца,  символизиращи живота, добротата и любовта.

Съвместната инициатива на пловдивската дирекция на МВР и клубовете “Vagabonds МС” и “Ротаракт” има за цел да акцентира върху повишеното внимание и дисциплина на пътя от всички, които се придвижват с мотоциклети.

Пловдивската полиция призовава водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи  по време на въвеждане на временната организация на движеното за недопускане на необосновани затруднения  на трафика по посочените маршрути.

За съжаление празника бе почернен тази сутрин от тежка катастрофа, при която загина 29-годишен моторист на булевард "Мария Луиза". Малко по-късно пък, друг инцидент прати 38-годишен водач на мотор в болница. Вторият инцидент е станал на пътя Бачково-Асеновград.