Таксиметрови превозвачи се събраха тази сутрин пред общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта с искане за оставка на инж. Пламен Вълков. Според недоволните той закриля сивия сектор в таксиметровия бранш и изпълнява своите задължения неефективно.

По предварителна заявка в протеста трябваше да се включат и автобусни превозвачи, но тази сутрин те се отказаха.

„Когато ние обещахме да подкрепим техния протест го изпълнихме, но явно ние няма какво да губим“, заяви Володя Домашенко.

Той коментира още, че таксиметровите фирми не искат промяна в тарифата за извозване на пътници, а само оставката на Вълков.

„Ние днес ще входираме молба с искане за неговата оставка и ако до 10 септември това не се случи ще блокираме града, а автобусите ще преустановят дейност. Аз познавам много кадърни хора, които са в това предприятие, но не им се позволява да работят нормално, именно затова искаме промяна в ръководството“, каза още Домашенко.

Протестиращите са категорични, че оставането на инж. Вълков на поста ще доведе до задълбочаване на хаоса с организацията на движението при извършването на ремонти в града и икономическа война между автобусните и таксиметрови превозвачи, породена от нереално ниските минимални цени за таксиметров превоз.

Снимка: Нова телевизия