Ремонтът на ОУ „Екзарх Антим I“ е на финалната права. Дейности в училището ще приключат съвсем скоро, а в момента тече обзавеждане и оборудване на класните стаи. Това обяви зам.-кметът Владимир Темелков и уточни, че изпълнителят ще приключи 6 месеца предсрочно. Изказването му идва на фона на неосъществилата се заявка училището да е готово до 15 септември.

Припомняме, че символична първо копка там бе дадена през февруари и фирмата „Запрянови-03“ започна работа. Ремонтът подобри енергийната ефективност на сградата, като бе извършено външно и вътрешно саниране, подмяна на дограмата и изграждане на нова електрическа и ВиК инсталация. Същата фирма ще изгражда и физкултурен салон, който досега училището е нямал.

Темелков заяви, че вчера в Агенцията за обществени поръчки е била пусната процедурата за новата сграда на Основно училище „Княз Александър I“: „Надяваме се до ноември да е обявена, заедно с другите сгради – на „Патриарх Евтимий“ и Математическата гимназия, които са отворени за кандидатстване“, допълни той.

До 15 септември: Пловдивско училище получава нов облик и физкултурен салонС 25 млн.лв. предстои обновяването на сградите на няколко образователни институции в Пловдив