Делото срещу бизнесмена Атанас Червенков- Райфъла отново се върна в изходна точка, след като съдията докладчик по делото Магдалена Маркова си направи самоотвод.  Вторият съдия в процеса Цветков стори същото. Следващите минути целият съдебен състав ще трябва да реши дали да бъде приет отводът и делото да бъде прекратено. Ако това се случи мярката за неотклонение на Райфъла днес няма да бъде гледана и той ще остане в ареста до назначаването на  нов съдебен състав, който да гледа делото срещу него.

„ Правя самоотвода с  ясното съзнание, че съм способна да участвам в процеса и да произнеса справедлив акт. Но високите очаквания на обществото към това дело явно трябва да бъдат удовлетворени на друго ниво”, заяви съдия Маркова.

Самоотводът й дойде след близо двучасово изявление на Окръжния прокурор Атанас Янков, който поиска отвод на целия съдебен състав, като се аргументира кое е наложило на предишното заседание той и колежката му Албена Георгиева да напуснат залата. Обвиняемият Червенков и съпругата му Евелина бяха категорично срещу искането за отвод , като обвиниха прокуратурата, че нарочно бави и шантажира процеса.  Райфъла поиска да излезе на свобода, тъй като има тежки здравословни проблеми В 14 часа ще стане ясно решението на съдебния състав!

Очаквайте подробности!