Пловдивските полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, обвинени в грабеж и изнудване получиха присъди от Окръжен съд  в Пловдив. Двамата са осъдени на лишаване от свобода за срок от шест години  при първоначален строг режим.

Стефан Модев и Петър Атанасов са обвинени в това, че в съучастие с неизвестен извършител, са отнели 5 000 кутии цигари, „Busi-nees royals" на обща стойност 37 500 лева, 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лева и кожен калъф за документи.

Стойността на всички отнети вещи е 41 500 лева , като грабежът е в големи размери и е извършен чрез сила и сплашване. В момента на деянието Атанасов бил служител на ОД на МВР-Пловдив.

Ден преди ареста! Полицаят Модев купил Порше КайенУтре Апелативният съд ще реши дали двамата да останат зад решетките

Търговецът бил хванат от Атанасов и Модев да превозва цигари в района на парк "Лаута" през декември 2016. Когато стигнал до кръстовище до парк „Лаута", спрял на светофар. Обвиняемите имали предварителна информация за  превозва , поради което спрели автомобила и го отклонили за проверка в парка. Там разпоредили на водача да слезе, поставили му белезници на ръцете и го заплашили, че ако не им се подчинява ще влезе в затвора. През това време на мястото  пристигнал друг автомобил, марка  „Фолксваген Пасат", в който натоварили 5 000 кутии цигари без бандерол от буса, като в претоварването помагало неустановено по делото лице. Взели и чантата с парите на търговеца. 

На 15 март 2017 г. ограбеният мъж бил призован да се яви в РУ на МВР-Раковски, като преди това шефът на РУ- Раковски, заедно с Модев и Колев, се били договорили да го извикат, за да му съобщят, че знаели за наличието на голямо количество цигари без бандерол в микробуса му. Те му показали снимка, обяснили, че „работата е сериозна" и поискали 20 000 лева, за да не предприемат спрямо него законови мерки. Уговорено било парите да бъдат предадени на полски път край пловдивското село Войводиново. Там Модев чакал в черен джип. Взел парите от свидетел, изпратен от пострадалия, скъсал снимката и му казала да си върви. 

Пловдивските полицаи, обвинени в грабеж и рекет, не се признават за виновниПотърпевшият Мустафа поиска 77 бона обезщетение

Два месеца по-късно, в края на май 2017 двамата са нападнали Ерхан Хакков в склад на "Кукленско шосе", завързали са го с белезници и са взели цялата стока, която е била натоварена в буса му - 75 мастербокса контрабандни цигари на стойност близо 300 000 лева. Стоката била претоварена в буса на Борислав Борисов, който в следващите дни започнал да разпродава цигарите. 

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.