Полицаите – Стефан Модев, Петър Атанасов, Валентин Гоцев, Желязко Колев и Георги Илиев, обвинени в грабеж и подкуп, не се признават за виновни. Те се изправиха пред пловдивския Окръжен съд по време на разпоредителното заседание, на което пледираха, че са невинни.

Петимата са обвинени в това, че в качеството си на длъжностни лица през 2017 година са поискали и приели подкуп в размер на 20 000 лева, за да нарушат службата си, като не предприемат действия по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпление от общ характер – държане на акцизни стоки без бандерол, за което са имали информация и данни.

Стефан Модев и Петър Атанасов са обвинени в това, че в съучастие с неизвестен извършител, са отнели 5 000 кутии цигари, „Busi-nees royals" на обща стойност 37 500 лева, 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лева и кожен калъф за документи.

Стойността на всички отнети вещи е 41 500 лева , като грабежът е в големи размери и е извършен чрез сила и сплашване.  

Две години по-късно, вече бившите служители на МВР застанаха на съдебната скамейка. По време на заседанието бе даден ход по същество на делото, което ще се проведе по общият ред.

Потърпевшият Метин Мустафа бе конституиран като частен обвинител. Поради тежко здравословно състояние, мъжът не се появи в съдебна зала. Той бе упълномощил да го представлява адвокат Генчо Димов, който депозира частен иск за причинени имуществени и неимуществени вреди в размер на 77 хиляди лева.

Защитниците на всички обвиняеми се обединиха около тезата, че частният иск е недопустим, тъй като в едно от обвиненията, Мустафа не е пряк участник. На второ място те посочиха, че е отнетата стока е незаконна и не може да се претендира за възстановяването й.

Петимата експолицаи ще се изправят отново пред съда през месец юни.

Припомняме, че Илиев, Колев и Гоцев са с мярка за неотклонение „парична гаранция". Срещу полицаите Модев и Атанасов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" по друго наказателно производство.

Ексшефът на районното в Раковски отива на съд за рекетСъучастниците му полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов са обвинени в грабеж и подкуп

Ден преди ареста! Полицаят Модев купил Порше КайенУтре Апелативният съд ще реши дали двамата да останат зад решетките