Няколко големи аварии по водопроводната мрежа в Пловдив оставиха стотици домакинства без вода. Засегнати са няколко квартала.

Авария на водопровод от външна фирма оставя на сухо адресите около ул."Тракия" до отстраняване на аварията. Авария на хидрофорна уредба на ул."Славянска" №91 нарушавава наягането по високите етажи в района. Не се посочва кога неизправността ще бъде отстранена.

Повреди са констатирани и по водопроводи на улиците "Стефан Стамболов", „Константин Нунков" и ул."Марагидик". Очаква се да бъдат отстранени до 17ч. днес. От ВиК посочват още, че заради авария на водопровод на бул."България" №50 водоподаването в района ще бъде спряно до 17ч. днес.

Множество повреди са настъпили и в областта. Авария на помпена станция „Перущица“ 1 оставя Панов връх и ниската зона на  кв. „Пастуша“ без вода. С нарушено водоподаване ще бъдат и селата Цалапица, Брестовица. Част от Първенец и местността „Терасите“ също ще бъдат без вода. Не се посочва час за остраняване на аварията. На ул. "Иван Вазов" също ще има нарушено водоподаване заради авария на водопровод.

Аварии са настъпили и в асеновградския кв. Долни Воден, където на адресите на ул."Хр. Анастасов“ няма да има вода до 17ч. В Съединение аварии са настъпили на ул."Генерал Заимов " №9 и ул."Освобождение" №6. До края на деня трябва да са отстранени.