"Всеки от нас е участник или страничен наблюдател в проблемите на градската среда, в която живеем.". С тези думи започва пост в социалните мрежи на общинския съветник от Пловдив Тодор Стоилов. Той поставя няколко въпроса, които го смущават. Ето и какво споделя той:

Рядко си позволявам да заснема проблем и да го споделя публично - намирам го за пошла архаична акция, която по-скоро бие на девалвирал популизъм. В последните две години, в качеството си на общински съветник, предпочитам да отнеса проблема до компетентните инстанции. И ако той се разреши, се радвам, че съм бил в услуга на съгражданите ни и че институциите ни работят! Този път ще постъпя обратното, защото, ако замълча тук, ще се превърна в съучастник на неправилните решения. От години говорим, че Пловдив се превръща в град на моторните превозни средства, а не на хората. Качвам следните снимки и ще задам няколко отворени въпроса, които смятам да поставя на следваща сесия в Общински съвет Пловдив:

1.Чия е собствеността на пътното платно и тротоарите, илюстрирани в по-долните снимки и кой е отговорен за тяхното състояние?

2. Нормално ли е подстъпите към най-голямата болница в България от бул. "Пещерско шосе" към Спешен сектор и официален вход на болницата да изглежда по този начин?

3. Нормално ли е ежедневно по пътното платно да преминават майки с детски колички, инвалиди, хора с нужда от спешна помощ и персонала на болницата, застрашавайки по този начин своя живот и този на околните?