В разгара на лятото данъчните са насочили вниманието си както по морските курорти, така и по басейните в градовете. През изминалата седмица един от комплексите, предлагащи релакс край басейна, намиращ се край Пловдив е попаднал в полезрението на служителите на НАП.

В „черните” списъци на приходната агенция за фирми заплашени от принудителна мярка запечатване, попаднаха още известно заведение за бързо хранене, автомивки и магазин за дрехи.

Сред новите "клиенти" на данъчните под тепетата е комплекс Свети Георги в Белащица. Под прикритие, служителите са посетили хотела и басейна. Там са констатирали нарушения и са издали предписание на фирмата – собственик.

Наш репортер потърси за коментар управата на комплекса, но мениджърът не бе на работното си място. От служителката на рецепция обаче научихме, че както хотелската част, така и басейнът не са запечатани и продължават да приемат гости. Не е ясно обаче каква ще е съдбата на комплекса, тъй като все още не е изготвено наказателното постановление спрямо фирмата.

Комплекс Свети Георги се намира  в село Белащица, вилна зона,  на пътя за хижа Здравец.Освен заради отдалечеността си от града, мястото превлича пловдивчани и с  разкошната  лятната градина с барбекю и басейн с външен бар.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна и магазин за дрехи. Търговският обект се намира на Главната в комплекс „Халите”. На стопаните на магазина е издадена санкция, след нередности, свързани с фискалното устройство.

С акт се сдоби и още един обект, отново на пъпа на Пловдив. Небезизвестната дюнерджийница – Oriental Menu е попаднала в „черните” списъци преди седмица. Заведението, привличащо мнозина с екзотичните си ориенталски изкушения, е атакувано от проверяващи и глобено. Не се знае дали обектът е запечатан, както и каква ще е съдбата на фирмата. Опитът ни да се свържем с Oriental Menu удари на камък, тъй като обявеният във Фейсбук страницата им телефон е невалиден.

 За поредна седмица автомивките също не се разминаха от проверки. Два обекта, предлагащи услугата за почистване на автомобилите, са се сдобили с предписания. Една от мивките се намира в квартал Кючук Париж и е под шапката на известната верига „Хаджията Груев”. Вторият обект е извън града – в село Цалапица.

На Гребната пък в крачка бе спипан и продавач на царевица.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.