Снимки на полуголи пловдивчанки се появиха в съмнителен профил в Инстаграм. Акаунтът, носещ името "К**** Пловдив", функционира от няколко седмици насам, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Тя се натъкнала на неприличните фотоси в социалната мрежа, част от които – на непълнолетни момичета. 

Лицата на повечето от снимките са скрити. В постовете обаче са отбелязани жени и момичета, повечето от които – пловдивчанки. Проверка на TrafficNews.bg установи, че част от кадрите действително са били взети от личните им профили. Някои от тези акаунти остават публични, други са били деактивирани впоследствие.

„Много родители могат да припознаят децата си в профила”, споделя читателката ни. Тя допълни, че е подаден сигнал, като в момента се работи по установяването на лицето, което стои зад профила.  

TrafficNews.bg разполага с въпросните фотоси, но няма да ги публикува поради етични съображения. Призоваваме родителите да бъдат особено бдителни по отношение на съдържанието, което подрастващите публикуват в социалните мрежи. 

Подобни снимки в интернет могат лесно са станат обект на злоупотреба. През последните години обществото ни стана свидетел на не един или два случая, в които бъдещето и мечтите на млади жени бяха сринати за секунди, посредством подобен вид злоупотреби.

Деца, пазете бъдещето си! Нито един работодател няма да се трогне от това, че сте били популярни в училище или сред приятелите си. Подобен вид "популярност" обаче може да ви преследва доживот!