Благотворителен базар стартира в помощ на 24-годишния Петър, който се бори с миелобласна левкемия. Стотици пловдивчани преминаха през щанда пред община Пловдив, на който се предлагат книги, бижута, ръчно изработени предмети, картини и много други. Всички предмети са дарени от хора с добри сърца за базара.

Събитието ще продължи до 19:00 часа и се провежда само днес. Утре стартира втора инициатива в помощ на студента от Пловдив-благотворително бягане в района на язовир Марково. Професионални и начинаещи спортисти ще избягат 10 км, като на старта ще бъдат сложени дарителски кутии. Кросът започва в 11:00 часа и в него може да се включи всеки. Записването не е обвързано с такса - на място ще има дарителски кутии, като всеки от участниците и придружителите ще може да пусне в тях сумата, която е заделил за лечение на Петър. След финала ще се разиграе малък благотворителен търг.

Приятели и колеги на младежа организираха няколко акции за вземане на кръв за HLA типизация - установяване на подходящи донори не само за него, но и за хилядите със същия проблем в България. Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместими донори за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия. За да се пристъпи към трансплантация обаче, са необходими 500 000 лв. Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместими донори за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.

Открита е и дарителска сметка в помощ на Петър, където всеки може внесе средства според възможностите си:

Банка ДСК IBAN:BG42STSA93000026368202

BIC: STSABGSF Petar Radev(Титуляр:Петър Златков Радев)