Температурите скочиха и летният сезон започна ударно! Хиляди вече са на любими плажове по Черноморието, като най-предпочитаните места за събиране на бронзов тен на нашенци вече се напълниха. 

През лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морските плажове са задължени да отдават чадъри и шезлонги на цени, по-ниски поне с 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните по съответния договор. На някои плажове дори е безплатно 

Има обаче концесионери, които са заявили, че ще предоставят чедъри и шезлонги безплатно - например на морския плаж "Бургас-север". Безплатни чадъри и шезлонги има и на плажа в Лозенец, като плажуващите веднага се ориентираха и заеха хубави местенца в близост до брега. 

Плажовете на Каваците, Арапя и Смокиня също се позапълниха днес от нетърпеливи летуващи. На Смокиня цените са по джоба на всички - 2,50 лв се раздават чадъри, барбарони и шезлонги. Все още има много нефункциониращо активно зони, като тази на "Грийн Лайф" - въпреки че е на хвърлей разстояние от Смокиня, тя остана почти празна. 

Все още плажовете не са толкова претъпкани, затова в почти всички случаи хората спазват социалната дистанция, за която ги приканват и табели. 

Масово хората оставиха лошите мисли за болести и проблеми вкъщи и се потопиха смело във водите на Черно море. Очаква се в следващите дни плажовете да стават все по-посещаеми, а морските курорти да възвърнат бурния ли летен облик.

На територията на тези курорти не са отчетени активни случаи на COVID-19. 

Крайморие:

Лозенец:

Каваци:Грийн Лайф:

Смокиня:

Арапя: