Всички паркинг колчета, които ограничават движението на автомобили в Капана ще бъдат възстановени на предишните им места в най- кратки срокове, съобщи за TrafficNews зам. кметът по сигурността Йордан Ставрев. Реакцията идва след няколко материала по сигнали на граждани, които алармираха, че част от пешеходните зони отново са достъпни за автомобили и бавно, но сигурно се превръщат в паркинги. 

Преди дни TrafficNews сигнализира че нарушители превръщат ул. "Загреб" в Капана от пешеходна в задръстена от коли, а в събота наш репортер попадна на поредното нарушение. Този път на ул. "Йоаким Груев", част от която също влиза в пешеходната зона на квартала на творческите индустрии. Циментовите ограничители в района на малкия площад са разместени и в улицата свободно могат да влизат автомобили. От снимките се вижда, че някои водачи очевидно се възползват от възможността да паркират в пешеходната зона и то безплатно. 

"Общинска охрана ще засилят проверките в Капана и ще глобяват нарушителите, засечени в пешеходните зони", предупреди Ставрев.