Със скандал започна сесията на Общинския съвет в Пловдив, която е изнесена в Дома на културата „Борис Христов“.  Преди да започне дневният ред на заседание кметът Здравко Димитров заяви, че оттегля точката, която е за разпределянето на 600 000 лева, сума която е за закупуването на медицинска апаратура на общинските лечебни заведения срещу разпространението на COVID-19. Кметът заяви, че вчера е била публикувана фалшива новина на един жълт сайт, която е изключително манипулативна и невярна. Той обясни, че въпросните 600 000 лева не са за лекарства или лечение на онкоболни, а за изграждането на паркинг към Онкодиспансера.

Дори тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски е заявил, че не е възможно да бъдат взети средства от лекарства за онкоболни, тъй като те са делегирани от държавата. Въпреки това, за да няма никакви съмнението Здравко Димитров оттегли предложението.

„Недопустимо е в едно чумаво време някой да си прави PR и да си продава новинки. Някой скрит, някъде стои и трупа кризисен PR и ми дава акъл. Всичко това на тези хора ще им бъде върнато един ден“, заяви кметът Здравко Димитров.

Той даде думата и на председателя на кризисния общински щаб д-р Калин Калинов, който е и бивш директор на Онкодиспансера в първия мандат на кмета Иван Тотев.

Той заяви, че изнесените данни в този сайт са изключително манипулативни и неверни, като той  даде и препратка как са били харчени парите, докато той е бил начело на КОЦ-Пловдив.

„Факти, които никой не знае – през  2012 година – заварихме 11 млн. лева, след три месеца останаха 740 хил. лева. Парите са приведени в Общинския съвет.  Можем заедно да направим една ревизия. 3 млн. лева пък отидоха за асфалтиране на улици. Той тогава го съобщих, беше срамно, но подминато с лека ръка. Авторите на тази статия, които са анонимни, да дойдат и да направят ревизия. Мишките стоят скрити“, заяви д-р Калинов.

След тези думи на кмета и на д-р Калин Калинов,  общински съветници от опозицията поискаха градоначалникът да не оттегля своето предложение. Това го направи Николай Радев от БСП.

Въпреки апела на Николай Радев, Зико каза, че ще  оттегли прдложението, тъй като "някои хора, стоят отзад и манипулират нашия живот".

Очаквайте подробности!